Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009-es Fórum

2009.12.16

 

Tandari Éva: ... láték új eget és új földet... – II. kötet

   S most itt, ennél a szónál álljunk is meg egy pillanatra. A Föld népe a ti időtök szerint csak mint „Idegeneket” vagy „Földönkívüli lényeket” jelölte még szóhasználatában is mindazokat a hozzájuk érkező, más szférából, esetleg csak másik dimenzióból, vagy akár egy másik Metagalaxis valamely távoli Naprendszeréről érkezett űrutasokat, függetlenül attól, hogy azok ufókban, avagy Fény-űrhajókon szelték át a világűr egy megadott fizikai, vagy szellemi szintű távolságát, míg a Föld nevű bolygóig értek. Ezek közül az első űrjármű utasai valóban „idegenek” voltak, s méghozzá nem is valami jó szándékú „idegenek”, akik engedve az ott élők szellemében született negatív energiák hívó szavának; azért érkeztek a Föld nevű bolygóra, hogy az ott élők még meglévő fizikai, és fölöttes szintű, tehát pozitív irányú szellemi energiáin élősködjenek, s megpróbálva „lemásolni” azok fizikai testeit: végül megsemmisítsék, vagy nagyobb technikai fejlettségük révén uralmuk alá hajtsák az emberiséget. (Bár nem csak az emberiséget: minden bolygó lényeit uralni akarták, s nem egyszer tudták is…)

   A Fény-űrhajók lényei azonban ezekkel a negatív erővel bíró lényekkel szemben nem mint „idegenek”, hanem mint Testvérek érkeztek a Földre minden egyes esetben, épp úgy, ahogy más bolygók felszínére is, hogy a szó nemesen vett értelmében Élni tanítsák, és ezzel egyben fejlődni is segítsék az ott testet öltött Testvéreiket, függetlenül attól: milyen mélységig zuhantak le az ott testet öltött szellemi ÉN-ek, amelyeknek útra küldött Én-részei az adott bolygón kellett megkeressék és meg is találják a felfelé: a Teremtő Szíve felé vezető Utat. Ez, és ennyi a különbség a kétféle űrjármű utasai, s azok célja között.

   Természetesen nem véletlen bukkantak rá sem ezek, sem pedig azok a ti kicsiny, mégis oly hatalmas bolygótokra, amely nem más, mint a szellemi Én-részek hatalmas Iskolája, ahol útról lépve útra, és a szférák mind a negyvenkilenc „osztályát” kijárva végül Haza juthat a mélybe hullott Szellemek sokasága.

   Nem véletlenszerűen irányult a figyelmük arra a bolygóra, amelynek legfőbb Védelmezője maga az Egyetlen Fiú, Aki testet vett a bolygó színén, hogy Élete árán váltsa meg az ott lévő, s az Előtte vagy Utána oda érkező Szellem-lényeket, oldva Áldozatával a legmélyebb mélységben megrekedtek kötelékét is, amellyel azok örök időkre a mélységhez, s ezzel a megsemmisüléshez kötözték magukat végtelen tudatlanságukban. Mert ha Jézus nem vállalja, hogy Krisztussá lesz a mélybe hullott szellem-lényekért, a mélységek mélységének foglyai a Végső Pillanatban megsemmisültek volna, mint Szellem-lények, hogy ismét azokra a gondolat-energia részekre bomolva létezzenek tovább azután, amelyekből az Atyai Szeretet megfogalmazta s megteremtette őket magának, hogy Szívébe s Lényegébe, vagyis Szeretetébe zárhassa valamennyiüket. De ezen Áldozat nem eshetett volna meg más bolygón, s más lények közt, csakis a Föld ember nevű lényei közt. Az ott élő szellemcsoport volt ugyanis az egyetlen, ahol a Mélység és a Magasság, a bűn és a Tisztaság egyazon időben képes volt megjelenni és megnyilvánulni, tehát ahol Jézus sűrű fizikai testbe öltözve megtarthatta a saját Szellemi Én-jének egy részét. Ha egy magas rezgéssel bíró bolygón ölt testet, a test, de a bolygó sem lett volna alkalmas arra, hogy az Áldozathozatal megtörténhessen, ha viszont a mélység fogságában lévő bolygón kel Útra, már a legelső pillanatban széjjel égette volna a magával vitt pozitív energia nemcsak a bolygó lényeinek szellemi Én-részét, de még magát a bolygót is. Egyedül az ember nevű lények csoportjaiban volt jelen egyszerre a mélység és a Magasság, vagy ha úgy tetszik: a Kegyelem és a kárhozat, amely alkotóelemekre feltétlen szükség volt, hogy a Megváltás megtörténhessen…


* * *

A teljes tanítás ITT olvasható.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

A "megmentők"-ről II.

(Balog Pál, 2009.12.18 01:19)

Ami az ember vérvonalát és a genetikai keresztezéseket illeti, Alex Collier azt mondja, neki azt tanították az Androméda-galaxisból származó jó szándékú földönkívüliek, hogy a földi ember vérvonalában 22 földönkívüli faj vérvonala ötvöződik. Péter pedig azt tanítja Tandari Éva által, hogy a Föld az egyetlen bolygó az Univerzumban, ahol a mélység és a magasság lehető legnagyobb skálája egyidejűleg jelen van. Lehet kapcsolat a két állítás között, mivel a szellemi minőségek a genetikában nyilvánulnak meg az anyagi szinten.

"Idovel megalkottak a vallasokat, hogy legyen amivel kezben tartani a nepet, majd amikor az emberek mar nem ettek meg tobbe a dogmakat, akkor megalkottak a tudomanyt. Es valahol itt vagyunk most idoben:)"

Az állítás első felével vitatkoznék, mivel úgy gondolom, hogy minden vallás alapja Igazság volt kezdetben, és abból a bizonyosságból fakadt, hogy mindannyian az Isten teremtményei vagyunk, egy csepp a Tengerben, egymással szerves Egységben. A sötétség erői természetesen ott intéznek a legnagyobb támadást, ahol a legnagyobb Fényt látják, mert az jelenti számukra a legnagyobb veszélyt. Ezért igyekeztek minden vallásba beépülni és elferdíteni, beszennyezni, a Mélység felé irányítani azt.

A dimenzióváltás során azonban ketté fog választódni a Fény és a Sötétség, így elfogy a talaj a lábuk alól. Ezért küzdenek most olyan elszántan az Utolsó Időkben, mert érzik a vesztüket. Módszerük, hogy félelem gerjesztésével pénzhez, anyagi hatalomhoz jussanak, amelyet ismét a félelem-energia gerjesztésére használnak, amellyel próbálják minél inkább földhöz kötni, anyagi függőségbe taszítani az embereket. Céljuk a totális kontrol megvalósítása a Földön, a világuralom, az emberiség igába hajtása.

"Ezenkivul meg a kisfiu beszel az eljovendo messiasrol is, aki mar itt van testben, habar a lelek a megfelelo idoszakban fogja atvenni azt."

Ezzel vigyázni kell, mivel Jézus számtalan helyen hívja fel a figyelmünket arra, hogy sokan jönnek majd az Ő nevében. Nagyon ébernek kell lennünk, és itt fokozottan érvényes az, hogy "gyümölcséről ismerszik meg a fa". Sokan próbálják elültetni az emberek fejében, hogy most az "Ítélő Krisztus" jön el, de vigyázzunk, mert önmagával hasonlana meg Jézus Krisztus, hogyha a Szeretet nevében erőszakos cselekedeteket hajtana végre. Bárki ellen is irányul majd az erőszak, az nem jöhet az Istentől, csakis a Sötétség Fejedelmétől, aki emberek életére tör. Akármilyen álruhában és jelszavak hangoztatásával is teszi meg azt...

A "megmentők"-ről I.

(Balog Pál, 2009.12.18 01:18)

Szia Endre!

Újra elolvasva az általad beidézett írást, néhány gondolat merült fel bennem a témával kapcsolatban.
A beszámolóban arról esik szó, hogy ezek az inuakik már átélték azt a változást, amelyet a Föld fog 2012 körmyékén. Én úgy tudom, hogy a dimenzióváltás nem globális szintű történés lesz, hanem univerzális szintű, mivel minden hatással van egymásra. Továbbá érdemes azon elgondolkodnunk, hogy a hamarosan bekövetkező dimenzióváltáshoz hasonló változások milyen gyakran szoktak bekövetkezni az Univerzumban. Minden világhónap végén, tehát 2160 évente, vagy pedig csak minden világév végén, tehát 25920 évente?

A Draco nevet vizsgálva, amelynek jelentése sárkány, érdemes elgondolkodni a drákói szigor és a Drakula szavak eredetén. Továbbá a magyar népmeséket vizsgálva gyakori szereplő a 3, 7, 9, 12 fejű sárkány, amelyet a legkisebb fiú (a harmadik) végül mindig sikeresen legyőz. Vajon mi lehet a "legkisebb fiú" szimbolikus jelentése?

"Az INUA bolygo tortenelmenek egy adott szakaszaban megerkeztek, es megmentokent leptek fel, akik technikai ujdonsagokat hoznak az ottaniaknak."

A fenti idézet különösen aktuális most, hiszen nagyon sokan felismerték már a jelenlegi rendszer romlottságát és vágyják az újat a változást. Sokan bármilyen úton-módon...
Ilyenkor jön el a megfelelő pillanat a "megmentők" színre lépéséhez. Ők olyan álruhában lépnek majd fel, amilyen a vállalt szerepükhöz leginkább illik. Nagyon fontos, hogy tudjunk az álarc mögé látni és felismerni, hogy szeretet-alapon, vagy pedig félelem- és tekintély-alapon működő minőségről van szó, és melyik jöhet az Istentől és melyik a sötétség erőitől.

"A valosag azonban az volt, hogy altalajkincsekert jottek, es elelemert, ami nem volt mas, mint maguk az ottani lakosok, veluk taplalkoztak."

Ezt elsőre nagyon nehéz befogadni, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy technikailag nálunk sokkal fejlettebb civilizáció még ilyen mély szinten tart spirituális fejlettségben. Érdemes azon is elgondolkodni, hogy az ősi időkben tartott áldozatok során milyen "istenek"-nek történtek ezek az emberáldozatok, milyen erőket idéztek meg ilyen véres tettek által. A szomorú a dologban az, hogy egyes titkos szervezetek köreiben ilyen áldotatok még manapság is folynak...

Változás .

(Farkas E., 2009.12.16 23:20)

Szia Pali .
Olvasgattam a fórumodat már egy ideje,már amikor volt mit,de úgy éreztem nem igazán lényeges,fontos dolgokról beszélgettek ezért nem kapcsolódtam be.
Amit én ebben a kis írásban a legfontosabbnak tartottam,ami miatt beidéztem az a hamarosan bekövetkező változások a földön.Amelynek a legfonotsabb része szerintem az,hogy az emberek végre rá fognak jönni,megfogják érezni,hogy ők nem csak fizikai lények.Az emberek megfogják tapasztalni a lelküket,és a végső cél az ezzel való egyesülés,olyan formában,hogy fizikai testtünk megőrzésével,esetleg majd részben történő átalakitásával jutnak minden olyan tudás,érzés és lehetőség birtokába amellyel a lelkük rendelkezik.
Ahogy mondja a gyerek,de beszél rőla már más is és a saját tapasztalataim is erre utalnak,valamilyen változás mindenképpen várható,be fog következni.Viszont az,hogy ez a változás milyen lesz ez már rajtunk embereken mulik,szerintem mindenképpen olyan lesz amilyet mi akarunk,ill.az az ember akar akinek még van rá lehetősége.Az emberek valószinüleg csak azt fogják tudni elérni amit akarnak,ill.aminek a megtörténését a tudatukkal elfogadják,ezért van a hatalomnak nagy szüksége az emberek tudatának befolyásolására.Ha ók nem látják,nem akarják a számukra lehetséges pozitiv változásokat elérni akkor az nem is fog velük megtörténni.

Földönkívüliekről

(Balog Pál, 2009.12.16 04:16)

Kedves Endre!

Isten hozott a Fórumon, örülök hogy írtál és témát hoztál.:-)
Milyen érdekes, hogy éppen ezzel a témával foglalkoztam az utóbbi hetekben, amelyet beidéztél, bár a hozzászólásaid csak most olvastam! Szinkronicitás! :-)
Sok igazság lehet ebben az írásban, bár azt még máshol nem olvastam, hogy a sárkányembereket nevezik Annunakiknak. A sárkányokkal kapcsolatban hiteles forrásnak tartom Alex Collier és David Icke munkásságát, mindkettejüktől bőségesen találhatóak hanganyagok és írások a neten, sajnos elsősorban angol nyelven. Érdemes elolvasni Péter tanításait is a témában, ezért is tettem fel egy anyagot a földönkívüliekkel kapcsolatban. Kíváncsian várom meglátásaitokat.

Megemlékezés

(Balog Pál, 2009.12.16 04:10)

Kedves Lila!

Először is köszönöm, hogy megemlékeztél Tandari Éva halálának 2. évfordulójáról, sajnos én megfeledkeztem róla. Valamiért a születési dátumokat jobban észben tudom tartani, mint az eltávozásokat. Továbbá mostanában nagyon pörgős napjaim vannak, és belemerültem az anyagi világ dolgaiba, termékeny napok állnak mögöttem. :-)

Az általad beidézett Tandari Éva-vers egy szerény és alázattal munkálkodó asszonyt jelenít meg lelki szemeim előtt, jó volt olvasni a sorokat.:-) Köszönöm Évának azt a hatalmas energiát és szeretetet, amelyet ebbe a páratlan Munkába fektetett bele az évek során.

Egy hét éves gyerek beszámolója.

(Farkas E., 2009.12.08 15:36)

Sziasztok ,szia Pali .

Úgy látom egy kicsit leült a fórum,ha nem baj hozok egy témát amiről szerintem érdemes lenne beszélgetni.

Egy másik fórumon olvastam egy érdekes könyv tartalmának az összefoglalóját ,hátha valaki itt is tud belőle valamit hozzátenni eddigi tudásához.

caesaregypt 2009.12.03. 22:25:20
Igeretem szerint most irnek egy rovid osszefoglalot egy olyan interjurol, ami egy roman pszihologus es egy 7 eves gyerek kozott zajlott le, 10 ules alkalmaval.
A gyermek elmondasa szerint, elozo eletet egy INUA nevezetu bolygon elte, ami az Orion csillagkepben van. teljes leirast ad a bolygolyukrol, az ezustszinu novenyekrol a feherboru, haromujju hulloszeru inuakinak nevezett lakossagig. Allitolag Ok is hozzank hasonlo tortenelmet eltek vegig, de egy adott ponton a bolygolyuk egy valtozast ellt meg( amilyent a Fold is fog 2012 decembereben), es mindannyian spiritulais lenyekke valtoztak, jollehet egy attetszo, halvany testet is megtartottak. Nem akarlak untatni az apro-csepro reszletekkel, mint peldaul, hogy mivel taplalkoznak, vagy milyen a szocialis eletuk. Inkabb raternek egy olyan dologra, ami mindket bolygo tortenelmeben fontos szerepet jatszott. Es ezek az annunaki-nak nevezett megszallo civilizacio, akik a Draco konstellaciobol jottek. Ezek az annunakik allitolag ugyancsak hulloszeruek, de szurkeszinuek, hamuszinu szemekkel, es tuskekkel a hatcsigolyaik menten, valamint eros eger-es kenszagot terjesztettek.Az INUA bolygo tortenelmenek egy adott szakaszaban megerkeztek, es megmentokent leptek fel, akik technikai ujdonsagokat hoznak az ottaniaknak. A valosag azonban az volt, hogy altalajkincsekert jottek, es elelemert, ami nem volt mas, mint maguk az ottani lakosok, veluk taplalkoztak. Tobb szazezer evig elltek ott, egeszen ameddig az INUA bolygo el nem szenvedte a mar emlitett atvaltozast, akkor pedig tavozasra kenyszerultek.

Folyt .

(Farkas E., 2009.12.08 15:34)

A 7 eves kisfiu szerint most ITT vannak a FOLD-on. Ide is mar tobb szazezer eve erkeztek, magukkal hozva Inua bolygoiakat is, majd amikor lattak, hogy az itteni oslakosok, nem eleg erosek, hogy nekik mint rabszolgak dolgozzanak, genetikailag kereszteztek az Osembert, az inuaki-kat es sajat maguk genallomanyat is azaz az annunaki-akat. Az ujj eloleny volt a homo sapiens. Idovel megalkottak a vallasokat, hogy legyen amivel kezben tartani a nepet, majd amikor az emberek mar nem ettek meg tobbe a dogmakat, akkor megalkottak a tudomanyt. Es valahol itt vagyunk most idoben:)
Allitolag ott vannak minden vezeto szerv mogott, bankok, kormanyok, media, stb...
Valamit azonban nem tudnak Ok sem megalliatni, azt hogy a FOLD megvaltozik hamarosan, ha tetszik nekik( es nekunk) ha nem.
Persze ahoz, hogy minel konnyebben es hamarabb tortenjen ez az atvaltozas, szukseg lenne arra, hogy az emberek megnyiljanak vegre az igazi tudas es az Univerzum-i torvenyek fele.De ezt az annunaki-k nem akarjak. Ezert mar egy jo ideje mergeznek minket egy csomo dologgal, mint peldaul a HFCS( high fructos corn syrup), ami benne van minden edessegeben, vagy a fluor, ami benne van minden fogpasztaban es az agyalapi mirigyet gatolja, a mutragyak, a gyogyszerek, vaccinak, stb...
Mindezek arra iranyulnak, hogy ne legyunk keszek a valtozasra.
Sot meg bizonyos alacsonszintu energiakkal is bombaznak minket( naponta ket alkalommal), amelyeket specialisan beredezett belul ureges helyekrol sugarozzak. Ezekbol pontosan het , az emberek elott van csak nem vesszuk eszre. Olyan helyeken mint Anglia, Amerika, Egyiptom, Franciaorszag, stb...
Ezenkivul meg a kisfiu beszel az eljovendo messiasrol is, aki mar itt van testben, habar a lelek a megfelelo idoszakban fogja atvenni azt. Pontos informaciokat ir le a Fold csakrairol is, hogy hol vannak elhelyezkedve, es hogy Romania( Erdely) az egyetlen olyan orszag aminek 7 sajat csakraja van, ezeket is pontosan behatarozza.
Nagyon roviden ennyi lenne a beszamolo.

Megemlékezés

(Lila, 2009.11.29 17:48)

Ma Tandari Éva halálának második évfordulójára emlékezem még mindig fájó szívvel: Lila

Tandari Éva : Önmagunk mércéjével .

...........
Nem kérek sokat a Sorstól .
- A kerek Világmindenségből
csupán kis szegletet ,

legyen bár mily parányi ,
- de legyen egészen enyém ,
- hogy ott én is egészen én legyek !

Tudom ; nem tellnek tőlem nagy tettek ,
Világ Bölcse , vagy Szent ~ soha sem leszek ,
de tudom a helyem , és az időt ,

és meg lesz alkotva prímán
- önmagamhoz mérve ! -
mit az asztalra majd egyszer leteszek !

Honnan - hová?

(Pilatus, 2009.10.17 05:35)

"Ez eltaszíthatja a tévelygőt a félelem tárgyától akár más tévutakra is, pl. lopáshoz, gyilkossághoz, de ahhoz, hogy az Atya felé érezzen elhívást, el kell tudjon jutni a felismerésig:"

Lám, lám.
Hiszen a te meglátásodban is ott lapul a lehetőség, vagyis az, hogy akár a félelem is motiválhatta őt. Mert ha föltételezzük, hogy a félelem, mint olyan, eltaszította az éhségtől, sőt, az éhhaláltól, mint a félelem tárgyától, akkor máris helyben vagyunk.

Egyébként nem kéne annyira fetisizálni a félelmet. Ó, hányszor emlegetett Jézus fogcsikorgatást, külső sötétséget, miegyebeket! Miért?
Azért, hogy elrettentse embergyermekeit a hülyeségektől, rávilágítva a szellemi veszélyekre. Mert bizony a gyermek legtöbbször a bajoktól való félelmében marad az úton.

És Jézus az emberiség gyermek-, illetve kamaszkorában jött erre a Földre.

P.

Erőt, EGÉSZ-S-ÉG-et, Lila!

(Balog Pál, 2009.10.17 00:55)

Kedves Lila! Örülök, hogy írtál.:-)
Kívánom, hogy mielőbb gyógyuljon meg az egész családod.
Meglátásoddal egyetértek, a félelem és az érdekből cselekvés valóban nem Felfelé vezetnek, az a másik oldal motiváló ereje...

A vonzó erő...

(Balog Pál, 2009.10.17 00:07)

"Hát nem az éhezéstől, a teljes elszegényedéstől való félelem, és az ebből eredő, személyes érdek (mert élni akar) vezette haza?"

Kedves Pilátus!

Nem bizony!:-) Ugyanis a félelem egy taszító erő. Valamitől való félelem...

Ez eltaszíthatja a tévelygőt a félelem tárgyától akár más tévutakra is, pl. lopáshoz, gyilkossághoz, de ahhoz, hogy az Atya felé érezzen elhívást, el kell tudjon jutni a felismerésig:

"Mikor aztán magába szállt, monda: Az én atyámnak mily sok bérese bővölködik kenyérben, én pedig éhen halok meg!"

Ez egy vonzó erő, egy elhívó erő. Megvan benne a hiányérzet, de ez nem félelemből, hanem felismerésből fakad.

Továbbá a felismerésen túl el kell tudjon jutni az alázatig, a szívből jövő igazi alázatig, és azt mernie is kell kimondani.

"Fölkelvén elmegyek az én atyámhoz, és ezt mondom néki: Atyám, vétkeztem az ég ellen és te ellened.
És nem vagyok immár méltó, hogy a te fiadnak hivattassam; tégy engem olyanná, mint a te béreseid közül egy!"

Épp az alázat érzése az, amely az egykor gőgből kimondott "NEM!"-nek az ellentéte, ezzel tudja felülírni azon cselekedetét, amely a "mélybe való hullásnak" volt az oka.


"Hidd el, nem keverem a fogalmakat..."

Hadd világítsam meg egy kicsit jobban a Szeretet és az öröm fogalmát! Tegyük fel, hogy van két fiad. Vegyünk egy ideális esetet: mindkét gyermeked egyformán szereted, akárcsak a jó Isten a Gyermekeit. Az egyik gyermeked kitűnő tanuló az iskolában, míg a másik csak bukdácsol. Egyszer azonban megembereli magát, és túlteljesítve önmagát kitűnőre érettségizik le. Akárcsak a bátyja, aki végig kitűnő volt. Melyik fiú kitűnő bizonyítványának örülsz jobban? Attól függetlenül, hogy egyformán szereted őket minden hibájuk ellenére, hiszen a fiaid.:-)

Arra próbáltam a fentiekben rávilágítani, hogy nem az egyik teremtménynek, hanem az egyik Útnak örül jobban az Atya, mint a másiknak. A gyöngyhalásznak is alá kell merülnie a tenger fenekére, hogy megtalálja a kagyló héjában a gyöngyöt...

Szerinted miért mondta ezt a Mester?

"Mondom néktek, hogy ily módon nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, hogynem kilenczvenkilencz igaz emberen, a kinek nincs szüksége megtérésre."
(Lk. 15,7)

hát persze

(Pilatus, 2009.10.15 20:32)

Kedves Lila!

Még akár rendben is lenne, amit írsz, de végelemzésben beszélgetésünk Palival igazából nem a tékozlóról szól, hanem az Atyáról. (Kit szeret jobban, kinek örül jobban, stb.)

P.

De jó olvasni gondolkodó soraitok!

(Lila, 2009.10.14 22:27)

Bár még mindig a vírussal küzd az egész családom, velem együtt, azért nagyon örültem, hogy ide feljöttem!
Örültem nagyon, hogy Marikával hosszú évek után itt találkozhattam újra!
Pali és Pilatus, nagyon jó az eszmefuttatásotok!!! Sajnálom, hogy még nincs erőm bővebben írni, de az utóbbihoz azért annyit hozzátennék, hogy egy döntő különbség van a félelemből és érdekből cselekvő ember és a tékozló fiú között szerintem. A tékozló fiú felismerte tévedését és őszintén megbánva azokat, bocsánatot tudott kérni az Atyától.
A félelemből és érdekből cselekvő ember eljut szerintetek eddig?????
Szeretettel üdvözöllek Benneteket!

okt. 14.

(Pilatus, 2009.10.14 20:45)

Palikám!

Hidd el, nem keverem a fogalmakat. Természetes, hogy örül a hazatértnek. Éppen annyira örül, amennyire annak a hazatértnek fog örülni, aki csak most indult el. De az időbeni távolságot felejtse el mindenki, mert egyrészt teljesen mellékes, másrészt nem tér-idő.
Ezek a vélekedések, hogy ennek jobban örül, amazt jobban szereti, stb. meglehetősen antropomorf dolgok, és a lényeget tekintve semmi értelmük nincs.

P.

okt. 14.

(Pilatus , 2009.10.14 20:35)

És ezeket a mondanivalókat ki adta Péter szájába?

"ha a cselekedetet a félelem, vagy az érdek motiválja, annak értéke elvész, semmivé lesz, legalábbis Szellemi értelemben."

És senki nem veszi észre, hogy ez a kegyes szólam bizony illik a tékozlóra is? Hát nem az éhezéstől, a teljes elszegényedéstől való félelem, és az ebből eredő, személyes érdek (mert élni akar) vezette haza?

A tékozló fiú példabeszédéről

(Balog Pál, 2009.10.14 16:46)

Sziasztok!

Most egy másik fórumról szeretnék áthozni egy fontos, és érdekes témát, a Tékozló fiú példabeszédének mondanivalóját. Pilátus, szeretettel várom meglátásaidat a témával kapcsolatban.

"Szervusz Pilátus!

Úgy gondolom, fontos megkülönböztetni a fogalmakat. Isten valóban egyformán szereti a Világmindenség minden Teremtményét, hiszen Ő maga a Szeretet. Viszont jobban örülhet a tékozló fiú visszatérésének, és ez az öröm a mélységből való visszatérésnek, tehát a sikeres Útnak szól elsősorban. Az Útnak, amelynek minden egyes megélt tapasztalatával, döntésével gazdagította a Mennyei Tudattárat, tehát az Akashát. Véleményem szerint azért értékesebb egy olyan sikeres Út, amely a mélységekből vezet az Atyához, mivel minden tapasztalata beleíródik a Globális Tudattárba is, és ezáltal segíti a hozzá hasonló Utakat járó testet öltött Szellemeknek a visszatérését. Ugyanis ha hasonló döntési helyzetbe kerülnek, amelyet ő helyesen, Szeretet felé irányuló döntéssel oldott meg, az információ pozitív Energiája megadhatja nekik a késztetést a helyes döntéshez.

Továbbá, amennyire Péter tanításait sikerült megértenem, ez a megkülönböztetés elsősorban az ember természete miatt lett kihangsúlyozva, tehát nem azt szemléltetve, hogy a felsőbb szintek Szellem-Testvérei így viszonyulnának az Atyához. Olvashatod, hogy a tékozló fiú hamarább ér az Atyához, mint az idősebb fiú, aki a mezőről tér haza és a bérest kérdi, mire fel a nagy vigalom. A tékozló fiú nagyobb mélységből tér vissza, viszont megvan benne az alázat a jó Isten felé. Az idősebb fiú magasabb szintről tér haza, viszont hiányzik belőle az alázat, sokkal inkább a gőg, a vélt igazságtalanság érzése van meg benne. Az Atyának tesz szemrehányást, igazságtalannak gondolva őt.

Számomra ennek a tanításnak az a tanulsága, hogy nagyobb mélységekből is van remény a Mennyek Országába jutni, ha az emberben megvan a kellő alázat a jó Isten felé. Éppen az ellentéte a gőgnek, amely az ősbukás, a Mennyekből való bukás fő oka volt.

"Mert a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik." (Mát. 23.12)"

A Felemeltetettekről és a piramisokról

(Árpád, 2009.10.11 13:58)

"Nem véletlenül mondtuk munkatársamnak is, hogy amennyire lehet, egyszerűsítse le a fizikai teste körül szükséges tennivalókat, s nem véletlenül voltunk segítségére is abban, hogy ezt módja is legyen megtenni" - olvaható az idézett részletben. Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Éva valóban a képzeletet felülmúlóan leegyszerűsítette a teste körüli teendőket. Kb. 5 éven át napi kapcsolatban voltam vele, de ezalatt az idő alatt egyetlen alkalommal sem hagyta el lakását, illetve annak udvarát. Legfeljebb a szemetet vitte ki a kukába, vagy néha kikísért a kapuig. A táplálkozásra gondot egyáltalán nem fordított, igen minimális mennyiségű táplálékot vett magához, ritkán, és rendszertelenül, azt, amit a szociális munkás vásárolt számára. Egy alkalommal kalácsot vittem neki, melynek nagyon megörült, mert sok éve nem evett kalácsot. De az is egy elképzelhetetlen és megmagyarázhatatlan teljesítmény volt részéről, amikor valamelyik év karácsonya előtt hihetetlen mennyiségű diós és mákos beiglit sütött számunkra (több család számára), abban a pici kis helyiségben, ahol úgy össze volt minden zsúfolva, hogy szinte belépni vagy mozdulni alig lehetett. Ezen kívül számos olyan történet esett meg vele, amely mennyei segítség nélkül elképzelhetetlen lett volna.
A piramisok építésével több helyen is foglalkozik. Többek között az Úton a Fény felé II. kötet 125. oldalán, és az Úton Ég és Föld között V. kötet 14. oldalán. De ez utóbbi könyv egész terjedelmében bőven van olvasni való a piramisokról.

Kényszer vagy szabad akarat?

(Balog Pál, 2009.10.11 11:24)

Üdvözöllek, Pilátus, már vártam soraid.:-) Lehet, hogy a kényszer nem teljesen pontos megfogalmazás. Itt arról lehet szó érzésem szerint, hogy a 4. szféra 1. dimenziójában, tehát az Új Föld legalsó dimenziójában még szükséges az anyag világának megtapasztalása, az anyag valódi természetét, és az anyaggal való manipulációt kell megtanulnunk.

Nyilván a szabad akarat az elsődleges, csak a feljebb lépéshez szükséges testbe öltöznünk. Itt a Földön sem kényszerítenek senkit leszületni, sőt, sajnos még földhöz kötött, kóbor lélekből (Szellem-lény) is sok van.

Isten hozott!

(Balog Pál, 2009.10.11 11:16)

Kedves Marika!

Köszönöm, hogy megosztottad velünk emlékeid, örömmel olvastam szeretetteli soraid.:-) Valóban hatalmas munkát végzett Éva és Feri bácsi is, becsülendő áldozatkészségük. A továbbiakban is szívesen olvasnám meglátásaid a felmerülő témákkal kapcsolatban.

Nem kötözködök, csak mondom

(Pilatus, 2009.10.11 01:46)

"Aki a Felemeltetettek közé számíttatik az Úr által, már mentesül a mélység törvényeitől, de még nem mentesül a testbe öltözés kényszerétől."

No, azért ez meglehetősen sántít. Ugyanis semmiféle testbe öltözési kényszer nincs, hisz a szabad akarat minden más törvényt felülír.